Yangın Merdiveni Bapsı Kesinlikle Açılır? Yangın Merdiveni Kapısı veya Yangın Çıkış Bapsı olarak bilindik kapılar kullanıldığı binada oluşan yangın yahut ivedili bir kalıp çabucak insanoğluın hoppa bir itmesi ile dâhilen dışarıya sevap açılmaktadır.
Bu sınıflandırma, yangın kapılarının ne denli süreyle yangına dayanabileceğini belirtir. Örneğin, A klası bir yangın kapısı ekseri 60 an, B sınıfı bir yangın kapısı ise 30 an süresince yangına karşı dayanıklılık gösterebilir. Yangın kapısı seçer, bu metanet sınıflarını dikkate almanız önemlidir.
Bununla omuz omuza süflidaki kriterlere ehil olan yerlerde yek yangın çıkışı ya da yangın merdiveni zaruri olarak olması ikrar edilir.
Yangın merdiveni sayesinde yangın esnasında insanların güvenli ve hızlı bir şekilde boşaltma edilmesi sağlamlanır. Yapılan araştırmalar, yangın serlangıcından itibaren güzeşte 3 dakikalık müddet süresince vaka yerinin dumanla dolduğu belirlenmiştir. Gine sadece 6 dakikalık güdük bir sürede kucakın alevlerle kaplandığı saptama edilmiştir. Bu denli hızlı gerçeklehandan yangın olumsuzluklarıyla mimariların mideindeki merdivenler kullanılamaz bir hal tuzakır. Böylece strüktürlardan çıkış imkânsız evet. En oflaz almaşık kaçış yolu ise yangın merdivenleri yardımıyla oluşur. Kişi kaybının en aza indirilmesi ya da tamamen engellenebilmesinde yangın merdivenlerinin rolü çok büyüktür.
Tek kanatlı yangın bapları binaların içinde olması beklenir yangın ve benzeri ivedili durumlarda önlem vira etmek en önemli tedbirlerin başında gelir.
Tehlikeli sınıftaki ustalıkyerlerinde de insanların bir an önce binadan ayrılmalarını kolaylaştırmak bağırsakin çift kanatlı yangın kapısı tercih edilebilir.
Bu yüzden özellikle çok birimli hastane kabil mimarilarda yangın merdivenine ulaşmayı kolaylaştırmak ciğerin, daha bina dizayn halindeyken mimarlar tarafından bu mevzuda hassas davranılmalıdır.
Projeye en yaraşıklı Yangın Bapsı Sisteminin kullanıldığı binalarda dâhilen itilerek dünyaarı selim kolaylıkla oluşturulan ve kalaba grupların esenlıklı bir şekilde binaları terk etmesini sağlayıcı yangın kapıları Çıkış yahut Exit şeklinde belirtilmektedir.
Toplum arasında yangın kaçış bapsı yönetmeliği olarak da isimlendirilen, 2007/12937 hüküm skorlı "Binaların Yangından Korunması Karşı Yönetmelik"i kavramak midein tıklayın.
Montaj esnasında uygulanan sıvı conta ile Alfa Door yangın kapıları zehirli gaz lambası ve çeşitli kimyasal sızıntıları maksimum düzeyde engelleme özelliğine sahiptir.
Açıldıktan sonrasında kapanması da kendiliğinden olarak gerçekleşatır bu tür bapların en oylumlu yararı duman sızdırmaması ve belli derecede ısıevet denli dayanabilmesidir.
Sınırlı yükseklikte yapılan binalarda yangın merdiveni zorunluluğu gır konusudur. Yaşanabilir durumlarda binaları terk geçirmek baskı ve güvensiz olacağı sinein yangın merdiveni kullanımı gereklidir.
Sizde projenizde ihtiyacınız olan ve konstrüksiyonnıza %100 akort sağlamlayacak Yangın Kapılarına Göksu Kapı kalitesiyle malik yetişmek; dayanıklı, bediiyat kapılara en reva fiyatlarla mevla yetişmek bâtınin İletişim bağlanaksına tıklayarak personellerimizden enstantane marifet alabilirsiniz.
Yönetmeliklere uyumlu olan bir diğer yangın merdiveni Yangın kapısı istanbul seçeneği dairesel yangın merdivenidir. Dairesel yangın merdivenleri özellikleri;